Skip to main content

[231002]

Tidigare har förarbrist bidragit till att det vissa tider på dygnet har varit svårt att få tillgång till taxi. Vårens rekryteringskampanj för att minska förarbristen var en stor framgång; med fler förare på plats har också tillgängligheten ökat. Men ambitionerna är större än så.

– Vi har precis rekryterat 30 nya förare för att öka vår tillgänglighet och möta en ökad efterfrågan, säger vd:n Stefan Fredriksson och fortsätter; men vi behöver göra ännu mer. Därför påbörjar vi nu rekryteringen av ytterligare 30 heltidschaufförer som ska hjälpa människor att ta sig dit de vill i tid. Har man inte möjlighet att köra heltid är det förstås möjligt att ändå söka förarjobb på Sverigetaxi Östersund.

Sverigetaxi Östersund har ett brett samhällsuppdrag som bland annat innefattar avtal för skolskjutsar, färdtjänst och sjukresor men också att hjälpa privatpersoner, turister och affärsresenärer att komma dit de vill i tid med kort varsel. Ett brett samhällsuppdrag med höga krav har även bidragit till ett starkt hållbarhetsfokus i verksamheten.
– Vi satsar hårt på kvalitets- och hållbarhetsfrågorna, säger vd Stefan Fredriksson. Det innebär bland annat vi idag har helt fossilfria transporter och en ökad andel emissionsfria transporter men också att vi har satsat på en trygg miljö i taxin för såväl förare som passagerare. Alla våra förare har genomgått igenom vår DHLR- och certifieringsutbildning vid sidan av taxiförarlegitimationen.

Taxi Östersund har sitt säte i Östersund och har ca 140 anställda, varav 120 förare. Sverigetaxi Östersund kör fossilfritt med HVO, biogas eller el som drivmedel.