Skip to main content

Så här blir du taxichaufför hos Sverigetaxi Östersund

Är du intresserad av att jobba som taxichaufför hos Sverigetaxi Östersund?

För att få köra taxi krävs en taxiförarlegitimation som utfärdas efter godkänt teori- och körprov hos Trafikverket. Du måste ha fyllt 21 år och haft körkort i mer än två år och ett godkänt läkarintyg för yrkestrafik.

Saknar du taxiförarlegitimation? Då är det bra att känna till att vi kan bekosta din taxiförarlegitimation. Följ bara de fem stegen som beskrivs nedan.

Har du redan taxiförarlegitimation är det bara att fylla i formuläret här eller ringa 063-199 014 och anmäla ditt intresse. Vi ser fram emot att höra av dig.

Anmäl ditt intresse till oss

Fyll i kontaktformuläret här eller ring 063-199 014 för att anmäla ditt intresse

Låt oss hjälpa dig med pappersarbetet

Vi hjälper dig att ordna nödvändiga intyg som exempelvis läkarintyg samt gör anmälan till trafikskola. Väljer du att bli heltidsanställd chaufför hos oss i 24 månader bekostar vi hela din utbildning.

Har du endast möjlighet jobba deltid kan vi hjälpa dig med delar av kostnaderna för utbildningen. Prata med oss så hittar vi en lösning.

Genomför Trafikverkets prov

Du genomför det nya, uppdaterade taxiförarprovet som numera består av två delprov – ett teoriprov och ett förarprov. Mer om vad som ingår här på Trafikverket.

Går vår internutbildning

Efter godkänt taxiförarprov påbörja vår internutbildning. Fyll i Blankett ”Utdrag brottsregister” (pdf) och genomgå ett obligatoriskt drogtest.

Kör människor dit de vill i en av våra bilar

Grattis, nu är du en av oss och är en del av vårt arbete med att hjälpa alla att komma dit de vill när de behöver.