Skip to main content
Sverigetaxi Östersund vid Östersunds sjukhus

Det här är Sverigetaxi Östersund

Sverigetaxi Östersund – eller Taxi Östersund 063 199 000 AB – är Östersunds största taxibolag med drygt 120 taxiförare.

Vi sysselsätter ca 200 medarbetare inom olika yrkesroller och därmed en av Östersunds största privata arbetsgivare. Vår fordonsflotta är anpassad till allt från skolresor, färdtjänst, sjuktransporter men även för privatpersoner, företag och flygtransfer till våra närliggande fjäll.
Vi anser att taxi inte ska vara lyxkonsumtion utan en tjänst som får vardagen att fungera för människor. Sverigetaxi Östersund är ett anrikt företag som svarat för Östersundsbornas taxiresor sedan 1920 och taxi är numera även en lagstadgad del i kollektivtrafiken.

Naturligtvis är vi medlemmar i Svenska Taxiförbundet. Och vi är även Säker grön taxi certifierade https://www.taxiforbundet.se/saker-gron-taxi/


Sjukresor och färdtjänst

Sverigetaxi Östersund ansvarar för och utför, tillsammans med våra samarbetspartners, färdtjänst, sjukresor, skolskjuts samt anropsstyrd linjetrafik inom Östersunds kommun.

Styrelse

Marcus Molund

Styrelsens ordförande

Johan Hällberg

Styrelseledamot

Niclas Kihlström

Styrelseledamot

Douglas Forsberg

Styrelseledamot

Ann-Christine Gulle

Styrelseledamot

Ledningsgrupp

Jonas Panther, trafikchef Sverigetaxi Östersund

Jonas Panther

Operativ Chef
063-199 028
Maila Jonas »

Lars Karlsson

IT-chef
063-199 021
Maila Lars »

Maria Johansson

Chef bokningscentral
063-199 022
Maila Maria »

Teamchefer

Robin Nilsson

Teamchef
063-199 071
Maila Robin »

Åsa Mårtensson

Teamchef
063-199 014
Maila Åsa »

Alexander Almström

Teamchef
063-199 061
Maila Alexander »

Våra samarbeten

Sverigetaxi

Sverigetaxi Östersund (Taxi Östersund 199 000 AB) är en del i Sverigetaxikonceptet. Vi är stabila och trygga taxibolag över hela landet som gått samman i ett gemensamt bolag för att erbjuda dig som kund det där lilla extra. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Ring 0771-999 999 och säg var du är så kopplas du direkt till den lokala beställningscentralen. Du behöver alltså bara komma ihåg ett telefonnummer var du än befinner dig. Du kan även använda Sverigtaxi-appen (android eller iOS) för bokning. Med appen får du

  • Fast pris på alla resor
  • Betala med kort eller PayPal direkt i appen
  • Statusuppdateringar för din resa

SveaTaxiAllians

Svea TaxiAllians är landets nya rikstäckande taxitjänst och består av lokala taxibolag från norr till söder. För dig med företagskonto – och alla andra också – innebär det att du kan åka ”samma” taxi som hemma – på en mängd orter i hela Sverige. Boka via via Svea Taxi Allians webbokning på sveataxi.se. eller ladda ner Svea Taxi Allians bokningsapp för Android och IOS direkt från deras hemsida

Vårt hållbarhetsarbete

Miljö och säkerhet i våra tankar

Vi tycker inte att du ska behöva välja mellan en bekväm resa och att värna om miljön. Våra fordon körs på 100% förnyelsebart bränsle och vi jobbar just nu med en omställning mot eldrift på några av våra fordon. Vi har ett trafikledningssystem som ser till att bilarna utnyttjas effektivt med så få ”tomma” kilometer som möjligt.

Förutom att vi kör fossilfritt med el och HVO100:

  • Utbildar vi alla våra förare i bränslesnål körning.
  • Samordnar vi körningar: du kan välja t. ex. delad Flygtaxi och Åreflygtransfer. På vissa rutter där det finns många passagerare kör vi även storbuss.

Vi är certifierade genom Taxiförbundets kvalitets- och miljöledningssystem Säker Grön Taxi utvecklat specifikt för taxibranschen. Det följer grunderna för ISO 14 001 och hjälper oss och andra taxiföretag att styra transportarbetet mot en hög och jämn kvalitet med en minimal miljöpåverkan.

Taxi Östersunds Miljö- och trafiksäkerhetspolicy

Säkerhet

Alla våra bilar är utrustade med alkolås (vilket förhindrar motorstart i händelse av att alkohol upptäcks i utandningsluften), bilkudde samt skyddskamera. Våra förare har innan anställning kontrollerats i belastningsregistret och genomfört ett drogtest. Utbildats i Första Hjälpen samt HLR (Hjärt- och lungräddning). Alla våra bilar är dessutom utrustade med hjärtstartare.
Se vår miljö och trafiksäkerhetsolicy

Barnens säkerhet

När våra kunder är barn vet vi att vi har ansvar för det värdefullaste som finns. Därför ska barn alltid resa säkert med oss. I våra bilar finns alltid bilkudde för barn från 15 kilo. Vi kan även erbjuda bakåtvänd bilbarnstol för barn från 5 månader upp till 25 kilo. För bilbarnstol tar vi ut en extra avgift på 100 kr och de måste förbeställas.